Eenvoudig motorverzekeringen vergelijken

Vragen over de vergelijking?
050 - 737 02 15

Ik ben op zoek naar:

Aantal motorverzekeringen dat wij voor u vergelijken

Aantal motorverzekeringen na uw selectie

Als doorgewinterde motorrijder zal je erop moeten vertrouwen dat je banden in de winter voldoende aan het asfalt hechten. Met behoorlijke gladheid wordt dat soms wat lastig. Gek genoeg zijn er maar weinig bandenproducenten die hier direct op inspelen. Enkele jaren geleden waren er zelfs nog helemaal geen bandenproducten die winterbanden produceerden voor motoren.

In 2006 zijn winterbanden in Duitsland bij bepaalde weersomstandigheden verplicht gesteld voor alle motorvoertuigen, dus ook voor motoren. Het Duitse merk Heidenau is in datzelfde jaar gestart met de productie van winterbanden voor motoren. Deze banden hebben niet alleen een aangepast profiel, maar zijn tevens gemaakt van speciaal rubber. Normaal gesproken wordt het rubber van de band harder bij lagere temperaturen. De standaard zomerband zal in de winter dus minder grip bieden. Echte winterbanden zijn samengesteld uit rubber dat zachter is. De band blijft hierdoor, ook bij lagere temperaturen, soepeler. Kleine oneffenheden op het wegdek worden hierdoor makkelijker opgevangen. De prestaties van een winterband overtreffen die van een zomerband bij een temperatuur van minder dan 7 graden Celcius. Je zult je dan wellicht afvragen waarom men niet gewoon alle banden van dit rubber maakt. Door de ‘zachtere’ samenstelling van het rubber, slijt deze veel sneller bij hogere temperaturen. Hierdoor is het rubber minder geschikt voor de zomer.

Is het de kosten waard om winterbanden aan te schaffen? Arjan Everink, Hoofd Rijopleidingen van de KNMV zegt er het volgende over: “Winterbanden hebben pas echt effect bij gladheid door ijsvorming of bij sneeuw. Maar juist dit is het moment om de motor te laten staan. Een motorfiets heeft maar twee wielen; slippen of je valpartij opvangen lukt gewoon niet met een motor. Ten eerste vanwege het gewicht en ten tweede heb je bij gladheid ook geen houvast onder je voeten.” Je kunt de motor bij sneeuw en gladheid dus beter laten staan, of er nu winterbanden onder zitten of niet. Arjan Everink besluit: “Het is de vraag of je bij winterse omstandigheden als motorrijder het risico moet opzoeken terwijl er alternatieven zijn zoals het reizen per auto of openbaar vervoer. Voorkomen is in dit geval beter dan genezen!”


Warning: preg_match(): Unknown modifier '4' in /var/www/nlneto-almanzora/wordpress/current/wp-content/plugins/conversie/conv_functions.php on line 450

Warning: preg_match(): Unknown modifier 'c' in /var/www/nlneto-almanzora/wordpress/current/wp-content/plugins/conversie/conv_functions.php on line 450