Eenvoudig motorverzekeringen vergelijken

Vragen over de vergelijking?
050 - 737 02 15

Ik ben op zoek naar:

Aantal motorverzekeringen dat wij voor u vergelijken

Aantal motorverzekeringen na uw selectie

De meest gekozenDe goedkoopsteDe best beoordeeldeMotorverzekeringen WA+

Geen resultaten

Helaas zijn er geen aanbieders die aan je selectie voldoen.

Start opnieuw

Of pas je zoekcriteria aan

 • Populariteit
  Premie obv ijkgegevens
    Toermotor
    Sportmotor
    Oldtimer
  Dekking
  Schade aan anderen
  Motorkleding
  Schade aan eigen motor
  Schade door brand, storm of hagel
  Schade door diefstal
  Opzittenden
  (Verhaals)rechtsbijstand
  Beoordelingen
  Like of Tweet
 • 52% van de mensen kiest dit product

  € 16,44
  € 17,49
  € 21,41
  Ja
  Nee
  Nee
  Ja
  Ja
  Optie
  Optie
 • 25% van de mensen kiest dit product

  € 21,49
  € 25,95
  n.v.t
  Ja
  Optie
  Ja
  Ja
  Nee
  Optie
  Optie
 • 15% van de mensen kiest dit product

  € 16,95
  n.v.t.
  n.v.t.
  Ja
  Ja
  Nee
  Ja
  Ja
  Optie
  Optie
 • € 16,86
  € 12,45
  € 12,07
  Ja
  Ja
  Nee
  Ja
  Ja
  Optie
  Optie
 • € 13,60
  € 16,09
  € 13,65
  Ja
  Ja
  Nee
  Ja
  Ja
  Optie
  Optie
 • € 15,12
  € 17,87
  € 15,16
  Ja
  Ja
  Nee
  Ja
  Ja
  Optie
  Optie
 • € 12,85
  € 20,83
  € 11,76
  Ja
  Nee
  Nee
  Ja
  Ja
  Optie
  Optie
 • € 14,46
  € 11,90
  € 9,18
  Ja
  Optie
  Nee
  Ja
  Ja
  Optie
  Optie
laatste update:  13 september 2018
1 2 3

De wettelijke aansprakelijkheid is verplicht voor alle voertuigen, dus ook voor uw motor. Schade die u veroorzaakt bij anderen wordt met deze verzekering gedekt. Schade aan uw eigen motor is met deze verzekering echter niet gedekt. Het is wél mogelijk om financiële schade aan uw eigen motor te verzekeren. U kunt er dan voor kiezen om een WA+ dekking óf een All-riskverzekering af te sluiten. Het vergelijken van diverse verzekeringen is belangrijk omdat aanbieders onderling nogal verschillen in prijzen, voorwaarden en dekkingen.

Let op: Schade door opzet, slijtage of alcoholgebruik is altijd uitgesloten. Voor complete informatie over dekkingen en uitsluitingen verwijzen we u graag naar de polisvoorwaarden van de verzekeraar. Wanneer u in het vergelijkingsoverzicht klikt op ‘meer info’, heeft u de mogelijkheid om deze polisvoorwaarden, per verzekeraar, in te zien.

Wat is een motorverzekering?

Een motorverzekering is een schadeverzekering voor uw motor. Heeft uw motor schade opgelopen door een gebeurtenis die in de polisvoorwaarden is omschreven, krijgt u deze schade vergoed. U kunt kiezen uit verschillende dekkingen, zoals een;

 • WA-dekking (verplichte verzekering)
 • WA+ dekking (aanvullende dekking)
 • All risk-dekking

Afhankelijk van welke dekking u kiest, verschillen aanbieders onderling nogal in voorwaarden. Het is daarom belangrijk diverse aanbieders te vergelijken. In het overzicht vindt u de meest gekozen verzekeringen. Deze verzekeringen zijn vergeleken op de belangrijkste punten zoals: premies, dekkingen, mogelijke acties/kortingen, poliskosten en overige informatie. In de polisvoorwaarden wordt precies omschreven waarvoor u verzekerd bent. Heeft uw motor schade opgelopen door een gebeurtenis die in de polis is omschreven, dan krijgt u de schadekosten vergoed.

Is een motorverzekering verplicht?

Ja, het afsluiten van een motorverzekering, met minimaal een WA-dekking, is voor de eigenaar van de motor verplicht. WA staat voor wettelijke aansprakelijkheid. De verzekering dekt met een WA-dekking alleen  schade aan anderen waarvoor u aansprakelijk bent. U kunt er zelf voor kiezen om een bredere dekking te kiezen, zodat u ook verzekerd bent tegen schade aan uw eigen motor en/of diefstal.

Uit welke dekkingen kan ik kiezen?

WA (verplicht):
 • Dekt schade die u aan anderen toebrengt met uw motor.
WA+:
 • Dekt schade die u aan anderen toebrengt én schade door brand, storm, hagel of diefstal
All-risk:
 • De All-risk verzekering biedt de meest complete dekking. U bent verzekerd tegen schade die u aan anderen toebrengt, diefstal én tegen schade aan uw eigen motor.

Hoe wordt de premie voor een motorverzekering bepaald?

De premie voor een motorverzekering is onder andere afhankelijk van verschillende factoren, zoals:

 • De kenmerken van uw motor;
 • Het type dekking;
 • Uw woonplaats;
 • Uw leeftijd.

Hoe regel ik dat wanneer ik de motor ga halen ik direct verzekerd ben?

Neem contact op met de verzekeraar waar u de motor wilt gaan verzekeren. U kunt dan alvast de verzekering regelen. Doe dit VOORDAT u de motor gaat halen, anders is er een kans dat u onverzekerd terugrijdt.

Is een alarm verplicht?

Nee, dat is het niet. Wel kan een alarm ervoor zorgen dat u korting krijgt. Dit kan per verzekeraar verschillen. Bekijk daarom goed de voorwaarden van de verzekeraar was u wilt afsluiten.

Ben ik verzeker wanneer met de motorclub een toertocht rij?

Ja hoor. U bent gewoon verzekerd. Voorwaarde is wel dat het geen race is op een circuit. Ook een rijvaardigheidstraing op het circuit valt niet onder de dekking.

Ik rij in de winter niet op de motor. Kan ik dan de verzekering tijdelijk uitzetten?

Dit verschilt per verzekeraar. Sommige verzekeraars bieden de mogelijkheid om de verzekering te pauzeren voor bijvoorbeeld de winter, maar bij andere verzekeraars kan dat niet. Die laatste groep biedt vaak wel een lagere verzekeringspremie. Let dus tijdens het vergelijken goed op welke verzekering het beste bij u past.

Wat moet ik doen wanneer ik mijn motor heb verkocht?

Dit verschilt per verzekeraar. Sommige verzekeraars bieden de mogelijkheid om de verzekering te pauzeren voor bijvoorbeeld de winter, maar bij andere verzekeraars kan dat niet. Die laatste groep biedt vaak wel een lagere verzekeringspremie. Let dus tijdens het vergelijken goed op welke verzekering het beste bij u past.

Hoe kom ik in aanmerking voor een rijvaardigheidskorting?

Sommige verzekeraars bieden een rijvaardigheidskorting. Om in aanmerking te komen voor deze rijvaardigheidskorting, heeft u een certificaat nodig van een rijvaardigheidscursus.

Wat moet ik doen bij schade?

Neem direct contact op met uw verzekeraar of tussenpersoon wanneer u de verzekering niet zelf hebt afgesloten.

Warning: preg_match(): Unknown modifier '4' in /var/www/nlneto-almanzora/wordpress/current/wp-content/plugins/conversie/conv_functions.php on line 450

Warning: preg_match(): Unknown modifier 'c' in /var/www/nlneto-almanzora/wordpress/current/wp-content/plugins/conversie/conv_functions.php on line 450